Treningsbilder

Gi meg en fotografering i naturen og jeg er lykkelig fotograf! Nok engang fikk jeg gleden av å fotografere trening i naturen, denne gangen med nyoppstartede PT Kathleen som gjorde alvor av drømmen om å trene andre. Hun sluttet i fast stilling og begynte firmaet Energy Boost som trener enkelpersoner og utegrupper ved Holmendammen i Oslo. Det krever guts å følge drømmene sine! Jeg blir mektig imponert over de som bare hopper i det! Samtidig har jeg truffet såpass mange grundere som har forandret sine liv ved å gjøre nettopp dette. Den som brenner for noe slik Kathleen gjør, når målet sitt gjennom en god dose jobbing, lidenskap og tro på å lykkes! Lykke til Kathleen!

Kathleen-162 copy.jpg
Kathleen-6.jpg

Stor takk til Christine Lindholt Wittusen som ble med som treningsmodell! 

Kathleen-67.jpg

Min reise inn i cinemagrafens verden!

Den siste tiden har jeg storkost meg med å bli bedre kjent med mitt nye verktøy som kan lage cinemagrafer. En cinemagraf er en blanding mellom stillbilde og video og gir en morsom og litt overraskende effekt i forhold til vanlige stillbilder. I forrige uke testet jeg på nytt ut å lage en cinemagraf mens vi fotograferte en maling seanse for en kunde(Poio). Den var kjapt laget bare for å teste, så den var ikke brukanes til så mye, men kunden fant likevel et morsomt bruksområde for den. Ta en titt: poio.no/h

Cinemagrafer kan nemlig brukes innen markedsføring på alle slags nettkanaler slik som websider og sosiale medier. Ja takk, begge deler kan du si! Jeg vil fremover kunne tilby kunder å ta både stillbilder og cinemagrafer under samme fotoseanse for å gi markedsføringen det lille ekstra! Men hvorfor ikke bare få noen til å lage en markedsføringsvideo, tenker du kanskje? Fordi en cinemagraf er enormt mye billigere og tidsbesparende. Det er genialt for mindre bedrifter som ikke har masse penger til å få laget en skikkelig proff video samtidig som den kan vekke vel så mye oppsikt. Når det er sagt har jeg sett mange rå cinemagrafer brukt i markedsføringen av internasjonalt store firmaer også!

Poio.no er forøvrig et fantastisk nytt læringsspill for barn for å hjelpe dem å knekke lesekoden. Det var derfor naturlig under fotoseansen å kjøre en leken, fargerik og litt barnslig stil! Det passer meg midt i blinken! Takk for lekenheten og gleden hos alle dere i Poio! Min 7 åring anbefaler spillet på det varmeste! Her er noen stills fra opptaket også.

Poio-48web.jpg
Poio-208web.jpg

 

Jeg kommer til å legge ut flere cinemagrafer fremover. Gi meg gjerne tilbakemelding på hva du synes om de. Dette er nytt for meg så jeg lærer underveis! Er du nyskjerrig på hvordan jeg kan hjelpe deg, så ta kontakt da vel! www.heididokter.no/kontakt

Tips for de beste sommerbildene i sola!

I sommer skal de fleste av oss knipse i vei på ferieturen. Ekstra glede gir det når blinkskuddet sitter! Det kan være helt tilfeldig, men kan du noen enkle triks er det lettere å bevisst få flere blinkskudd.

Sterkt sollys kan være en utfordring selv for garva fotografer, men det finnes alternativer til  å fotografere med sola rett på. Sola midt på dagen gir nemlig veldig sterke kontraster med svarte skygger under øyne, nese osv. Ikke alltid like flatterende med andre ord, spesielt ikke når man myser i tillegg. 

Se deg heller om etter et sted med skygge hvis du ønsker å ta et fint bilde av dine kjære på ferie. Da får du et mye mykere lys og unngår mysing.

Husk også at det finnes både sidelys og motlys. Noen ganger kan dette være et bedre alternativ. Motlys er jeg spesielt glad i. Dette bildet fra bakhagen i forrige uke tok jeg med motlys for å få den sommerlige refleksen i håret og bladene. Mange er redde for å bruke motlys da ansiktene blir så mørke. Kanskje du heller kan gjøre bakgrunnen lysere slik at ansiktet også lysner. Eller finnes det en hvit vegg eller noe annet lyst som reflekterer sola tilbake i ansiktet? 

Prøv forskjellig vinkler. Hva blir best? Lykke til og god feriesnapping!

 

  

FullSizeRender.jpg

Studiofotografering

Jeg har den senere tid vært på leting etter et passende utleiestudio jeg kan tilby kunder i nærmiljøet utenfor Oslo. Når man leter så finner man! I forrige uke prøvde jeg ut et koselig studio drevet av Kommunikasjonsbyrået Tanken Bak på Villa Fredheim gård på Blommenholm i Bærum: http://www.villa-fredheim.no. Bare stedet og utsikten over sjøen er verd en tur og når man kan kombinere studiofotografering med miljøfoto i slike omgivelser mener jeg det er duket for mange vellykkede fotograferinger fremover! Jeg var heldig med mine første modeller i studio. Katarina trengte nye bilder til sitt firma Kundebegeistring, og hun begeistret i alle fall meg med sin store utstråling! Tor er historieforteller og var åpenbart godt vant foran kamera. Takk til dere for at jeg fikk vise frem bildene.

Skulle du trenge studiofotografering til din bedrift, så ta kontakt: heididokter.no/kontakt

Fotokurs 17.-18. sept

Lurt på hvordan man tar slike bilder? Blir du med på helgeworkshop jeg holder på Kafe Kvist den 17.-18. september, får du lære dette og mye mer! Mer info kommer, men hold av datoene hvis du er interessert og spre gjerne det glade budskap!